Tudomék tudós, mérős, és találmányos blogja

Sciencecamp nyáron a Műszaki Egyetemen - Jelentkezzetek!

2016. április 22. - tudom_ányos

 

Engedd meg, hogy felhívjuk a figyelmedet a Műegyetem Természettudományi Kara által első alkalommal megszervezett Sciencecamp elnevezésű nyári táborára. A tábor bentlakásos formában, ingyenesen, teljes ellátással kerül megrendezésre 2016. július 11-től 15-ig középiskolások számára Budapesten A tábor céljáról, a programokról: A tábor célja a fizika, a matematika sokszínűségének, a más tudományterületekhez (például kémia, orvostudomány, közgazdaságtudomány) való kapcsolódásának bemutatása.

A hét során az érdeklődők tudományos előadásokat hallgatnak, önálló műhelymunkát végeznek, és külső helyszíneket látogatnak meg (pl. SZTAKI, Paksi Erőmű, budapesti technológia intenzív munkát végző cégek). A szellemi, kulturális kihívások mellett, a közösségi és a sport programok is nagy szerepet kapnak. Kinek ajánljuk, kiket várunk: Mindazon diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (különösen a matematika, a fizika) és 2016-ban még nem fejezik be a középiskolát. Talán még azt sem döntötték el, hogy milyen irányban tanulnak tovább.

Mintegy 40 diák részvételét tervezzük. A kiválasztás szempontjai között nem a versenyeken való eredményesség a legfontosabb. Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem épületei, XI. kerület Műegyetem rakpart 3. Elhelyezés, ellátás: BME Kármán Tódor kollégiumában, étkezés a BME menzáján és a Kármán kollégium büféjében (napi 4-szeri étkezés).

A tábor teljes ideje alatt műegyetemi hallgatók, szeniorok gondoskodnak a diákokról, segítik őket az eligazodásban, a szabadidő kellemes és élménydús eltöltésében.

Jelentkezés: a honlapról letölthető űrlap kitöltésével történik. 

Fontos határidők:

Jelentkezés: 2016. április 18-május 16-ig

Elbírálás, eredményhirdetés: 2016. május 23-ig

Kapcsolattartó: Lángné Dr. Lázi Márta (lazi kukac math.bme.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudomek.blog.hu/api/trackback/id/tr388654814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása