Tudomék tudós, mérős, és találmányos blogja

„Nem buktam el, csupán 10.000 módját találtam meg annak, ami nem működik.”

2017. május 04. - EJMSZ

Sziasztok!

Köszöntelek benneteket az EJMSZ blogon; amit nem véletlenül Edison egyik híres gondolatával indítunk újra:

„Nem buktam el, csupán 10.000 módját találtam meg annak, ami nem működik.”

Thomas A. Edison

Forrás: http://wifflegif.com

Ez volt a válasza, amikor a szénszálas izzólámpával kapcsolatban az újságírok rákérdeztek, hogy a temérdek sikertelen próbálkozása után miért nem adta még fel a céljait.

Vegyünk példát a sikeres emberekről – sportolókról, feltalálókról – és gondoljunk a nehézégeikre akkor, amikor mi is belekezdünk valami olyanba, ami bár a saját komfortzónánkon kívül van, de ami minket különösen érdekel, amibe belefeledkezünk és ahol valóban fejlődni, tanulni tudunk.

Sokakat csak a jéghegy csúcsa érdekel, mert a sikert már mindenki látja, de sajnos az odáig vezető úton legtöbbször csak a legközelebbi barátok és a család támogat. Vagy akár előfordulhat, hogy ők sem értik azt, amibe beleszerettünk, amiben hiszünk és természetes féltésük, kérdéseik letörhetik a lelkesedésünket.

Ami a legfontosabb, hogy ne féljünk hibázni, hiszen nem csak hogy hibázni kell, hanem minél többet hibázni ahhoz, hogy tanuljunk és elérjük azt, amit szeretnénk. De persze fontos azon pillanatok, helyzetek felismerése is, amelyekre jól fel kell készülni és ott a legjobb tudásunkat adni.

A mérnöki pálya is ilyen, tele van kihívással, de komoly szépségekkel is. Kevés olyan életpálya van még, ahol igazán alkotni lehet, valami újat létrehozni.

Titeket melyik mérnöki terület érdekel? Kik a példaképeitek, kire vagytok büszkék ezen a területen?

Edisonról bővebben itt olvashattok:

http://www.huszadikszazad.hu/tudomany/edison-talalmanyai

A bejegyzés trackback címe:

https://tudomek.blog.hu/api/trackback/id/tr4212478603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása